Les minusvalideses centren el debat a la UdL, amb el II Congrés Europeu Esport i Discapacitat Intel·lectual i les VIII Jornades Infància i Societat

La Facultat de Ciències de l’Educació organitza el II Congrés Europeu Esport i Discapacitat  Intel·lectual amb Special Olympics Catalunya i la Paeria. El Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera del campus de Cappont és el punt de trobada dels millors especialistes europeus en l’activitat física per a persones amb discapacitat intel·lectual. Experts de diferents universitats, esportistes i membres d’associacions que treballen amb discapacitats debatran, fins diumenge, sobre la panoràmica europea de l’esport adaptat i de les possibilitats de dissenyar nous projectes per donar resposta als reptes futurs en aquest camp, entre d’altres temes.

El Congrés es completa amb una nova edició de les Jornades Infància i Societat, que la Facultat organitza des de l’any 1994, i que enguany se centren en l’esport, la infància i la discapacitat. Les conferències, taules rodones, ponències i tallers clínics programats abordaran les necessitats educatives especials a les classes d’educació física, la inclusió a través dels jocs cooperatius, la tercera edat i la qualitat de vida, i la cooperació internacional a través de l’esport.

Presencia del Club Esportiu Alfa Tegar

Un Congrés amb conferències, ponències i tallers dedicats a l’Esport , Infància i als protagonistes de Special Olympics Catalunya.

En la Cerimònia de Cloenda del Congres, celebrat al Pavelló Onze de Setembre, amb actuacions musicals de Beth , Los Manolos i Mònica Green, diferents esportistes representàvem les seves ciutats. El Club Esportiu Alfategar representava a Vilanova i la Geltrú, sumant-se així a la Gran festa dels 20 anys Special Olympics Catalunya 1988-2008, recordant com els diferents esports adaptats han anat agafat més força cada vegada: Natació, Atletisme, Petanca, Futbol Sala, Bàsquet, Tenis Taula, Ciclisme, Proves Motrius, Barmington, Gimnàstica i Hoquei interior.

Els esportistes del Club Alfa , dirigits per Ricardo Poveda, molt emocionats, varen recórrer el pavelló portant la bandera de Vilanova i la Geltrú. Amb el reconeixement de tots aquests esportistes, finalment es va determinar que TOTS HAN CRESCUT PERQUE SON CAMPIONS I QUE L’ESPORT ES UN ESTIL DE VIDA PER A TOTHOM.

Els esportistes del Alfategar que varem anar a la Cloenda en representació de la seva ciutat Vilanova i la Geltrú: Francisco Angullo, Carlos Angullo, Alejandro de Yebra, Margarita Ferre, Gemma Hurtado, Aleth Corbalan, Elisa Matrinez, Jaume Herranz, Alberto Murillo, Isabel Ferron, Isidro Rigual, Ricardo Poveda, Juan Delgado, Juan Pujol, Salvador Fernandez, Jordi Guasch, Juan Merino, Manel Sanchez, Maria Fontanals, Alba Pejo i Ginés Valle

27-11-2008 – CLOENDA CONGRÉS AL PAVELLÓ ONZE DE SETEMBRE DE LLEIDA